Ons basis team

 • maike

  Maike van der Horn

  ORUN 2 instructrice
  ESDR therapeut 
  Level 3 Equine Behaviour and Psychology

'Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gek op paarden. Toen ik 11 was mocht ik op paardrijles. Daarna volgde een verzorgpaard waar ik de volledige verantwoordelijkheid over had. Tot in 2005 mijn ouders de zorgboerderij begonnen en we eigen paarden en pony's konden houden. In al die jaren heb ik samen met Nynke veel ervaring opgedaan met veel verschillende paarden. We hebben het altijd mooi en een uitdaging gevonden om paarden dingen op een vriendelijke manier te leren en om ze zo optimaal mogelijk te huisvesten. Daarnaast is de omgang tussen mensen met een beperking en de paarden ontzettend mooi om te zien en om mee te werken.

In 2018 werd mijn dochter geboren met een ernstige hartafwijking. Die periode was erg heftig en traumatisch. Daardoor zijn zowel ik als mijn dochter in aanraking gekomen met de EMDR-therapie. Mede door de baby-EMDR hebben Nynke en ik enige tijd later de link gelegd naar de paarden en hebben we de ESDR-therapie voor paarden ontwikkelt. Samen met onze teamgenoten Leonie en Megin hebben we de ESDR verder ontwikkeld en hopen we heel veel paarden en eigenaren te kunnen helpen!'

 • Nynke

  Nynke van der Horn

  ORUN 2 instructrice
  EMDR therapeut
  ESDR therapeut 

'Mijn zus Maike heeft mij besmet met het paardenvirus en samen waren we altijd bij haar verzorgpaard en mijn verzorgpony te vinden. Na het starten van de zorgboerderij zijn ons paardenbestand en de stal gaan groeien. Maike en ik hebben ons instructeursdiploma behaald en we zijn ons gaan ontwikkelen in de paardenwereld. We hebben shows mogen rijden in binnen- en buitenland, hebben pony's gecorrigeerd/beleerd, hebben verschillende veulens gefokt en hebben prachtige resultaten behaald in de Fell pony keuringswereld. Daarnaast is onze stal een fijne dagbestedingsplek voor de cliënten van onze zorgboerderij. Ook ben ik op oproepbasis actief in de filmpaardenwereld. Ik heb al hele gave dingen mogen doen zoals achter de schermen werken en in kostuum spelen in grote films zoals The Huntsman Winter's War en Disney's Dumbo. Hierdoor heb ik van allemaal verschillende mensen en paarden heel veel ervaring en kennis op mogen doen.

In 2020 stond ook mijn leven op zijn kop. Mijn man kreeg een heftig men-ongeluk waarna vele maanden van ziekenhuis en revalidatie volgde. Ik heb toen ook EMDR-therapie gehad om alles te verwerken. Daarnaast ben ik gecertificeerd EMDR-therapeut. Deze kennis gebruiken we nu om de ESDR nog verder te ontwikkelen. We hebben al veel paarden kunnen helpen met deze bijzondere vorm van therapie en we gaan voor nog veel meer!'

 • Leonie

  Leonie Kalis

  Dierenarts
  ESDR therapeut
   

'Bij mij zijn zowel de omgang met dieren waaronder paarden, als het dierenarts zijn met de paplepel ingegeven. Voordat ik kon lopen zat ik al op een pony. Via dressuur, springen en cross country bij de pony's ben ik bij de western- en drafsport beland.

Vanaf mijn afstuderen als dierenarts in november 2008, ben ik vanaf begin 2009 werkzaam in een gemengde dierenartspraktijk. In het dagelijkse leven houd ik me voornamelijk bezig met de gezondheidszorg en bedrijfsbegeleiding van landbouwhuisdieren (met name melkgeiten en melkkoeien) en eerstelijns gezondheidszorg voor paarden.

Vanaf het begin van mijn loopbaan ben ik al als dierenarts betrokken bij de Flint en sinds afgelopen jaar tevens parttime in dienst van de stal en zorgboerderij.

Als vriendin van de familie ben ik nauw betrokken geweest bij de emotionele gebeurtenissen van afgelopen jaren. Samen met de andere teamleden is hieruit de ESDR therapie ontstaan waarmee we al veel paarden hebben kunnen behandelen.'

 • Megin

  Megin Kuijkhoven

  Instructeur wedstrijdsport ORUN 4
  Lichte tour amazone
  ESDR therapeut
  Level 3 Equine Behaviour and Psychology 

'Op mijn 9e ben ik begonnen op de manege en al snel kwam mijn eerste eigen pony. Tot ongeveer mijn 18e heb ik vooral als recreant erg veel tijd met paarden en pony’s doorgebracht. Het begon te kriebelen om me verder te ontwikkelen als ruiter, dus kocht ik een 3 jarige Mondriaan x Wolfgang wat een paard met een gouden randje bleek te zijn. Met hem heb ik de instructeurs opleiding doorlopen en dankzij onze successen op wedstrijden kreeg ik al snel meerdere paarden te rijden. Sinds 2002 geef ik met enthousiasme les aan veel uiteenlopende combinaties.

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat de ruiter met plezier, ontspanning en focus streeft naar een goede samenwerking met het paard. In de omgang met paarden lopen we allemaal wel eens tegen spanningsproblemen aan: een hoek die altijd eng is, trailer problemen, singeldwang, opstapproblemen, etc. Via Maike en Nynke kreeg ik te horen over hun ervaringen met ESDR waarmee dit soort problemen goed kunnen worden opgelost. Samen hebben we deze mooie therapie verder ontwikkeld en hebben we al vele mooie resultaten geboekt.'

Register ESDR therapeuten

Ruchama

Ruchama Hofman

Om meer paarden en mensen te kunnen helpen in het land zijn we gestart met het opleiden van ESDR therapeuten van buitenaf. Onze eerste officiële ESDR therapeut is Ruchama Hofman.

Ze heeft afgelopen maanden de cursus gevolgd bij ons en deze met goed resultaat afgesloten.

Vanaf september 2021 kunnen we ook paarden in de omgeving van Alphen aan den Rijn helpen want Ruchama Hofman is geslaagd als therapeut.

Nogmaals gefeliciteerd Ruchama en we kijken uit naar een geweldige samenwerking en heel veel blije paardeneigenaren!