Dekhengsten

Stal de Flint heeft verschillende hengsten ter dekking staan. Hieronder vindt u informatie over de dekhengsten, foto's en de dekvoorwaarden. 

Wellbrow Tommy

1 ste premie Fell pony hengst

2011: Kampioen hengsten met dekbeperking
2011: Dagkampioen
2012: Kampioen Bestgaand in tuig
2013: Kampioen definitief goedgekeurde hengsten
2014: Kampioen definitief goedgekeurde hengsten
2014: Dagkampioen
2016: Sport predicaat dressuur onder het zadel
2019: Hoogste punten van de dag op de hengstenkeuring

Geboortedatum: 16-05-2004
Stokmaat: 1,38 m
FIS drager
Zwart zonder aftekeningen
Veel behang

V: Heltondale Mountain Mist II (FP50429C*)
M: Wellbrow Polly Perkins (FP3569)

Wellbrow Tommy is een uit Engeland afkomstige Fell pony goedgekeurde dekhengst. In omgang is Tommy een lieve, brave, rustige hengst. Kinderen lopen of rijden er ook zo mee weg. Hij is betuigd en bereden onder het zadel. Hij is uitgebracht in de dressuursport (M1) tussen de paarden.

Beschikbaar voor natuurlijke dekking/dagelijks vers KI/diepvries

Dekgeld: €300
KI kosten per sprong - €80 ex btw
Verzendkosten – op dat moment geldend tarief van HippoXpress

Tommy1
Tommy2

Dekvoorwaarden:

  • Sperma dient een dag tevoren besteld te worden. Dit kan tot uiterlijk 22.00 u ‘s avonds. Aanvragen via WhatsApp op nummer 0616518345, sturen van een email naar staldeflint@outlook.com of door het invullen van het contactformulier op de website esdrtherapy.com
  • Voor de eerste dekking/ inseminatie, een kopie van het stamboekpapier/paspoort, het levensnummer van de merrie en gegevens merriehouder ( adres etc.) en adres waar het sperma geleverd moet worden, aanleveren.
  • Verzenden gaat via HippoXpress en de kosten worden per zending aan de merriehouder doorberekend.
  • Alle dekgelden zijn exclusief BTW, KI station kosten en verzendkosten.
  • Na de eerste levering van sperma volgt de factuur voor het dekgeld, KI station kosten en verzendkosten, deze dient binnen 14 dagen voldaan te zijn.
  • Na elke nieuwe levering van sperma volgt een factuur voor KI station kosten en verzendkosten, deze dient binnen 14 dagen voldaan te zijn.
  • Blijft u merrie gust of blijkt uw merrie achteraf toch niet dragend, dan crediteren wij, na ontvangst van een gustverklaring (tot 1 Oktober 2024 ), het dekgeld minus €100 voor de vaste kosten. Nadien zijn wij genoodzaakt het volledige dekgeld in rekening te brengen.
  • Het dekseizoen eindigt op 31 augustus 2024.

Door het bestellen en ontvangen van het sperma, wordt de merriehouder geacht kennis te hebben genomen van onze dek- en betalingsvoorwaarden en verklaart zich akkoord met deze voorwaarden.